Ahir, dissabte 16 de novembre, va tenir lloc el VIII Congrés de l'Associació Cristianisme al segle XXI amb el lema "Com viure la fe en un món en canvi". Més d'un centenar de persones ens vam aplegar per pregar, escoltar els ponents i reflexionar en veu alta.
Vam començar amb en Xavier Alegre, teòleg jesuïta, que amb la seva habitual energia ens va parlar de "Viure el Regne com a experiència comunitària de la fe, des del catolicisme". Per a ell, els catòlics hem de retornar a la Bíblia per recuperar el projecte de Jesús.
Després en Pere Zamora, teòleg i pastor protestant, amb el títol "Viure el Regne com a experiència comunitària de la fe, des de l'Església evangèlica" ens va presentar extensament la seva tesi de com el protestantisme europeu actual ha de redefinir la seva eclesiologia respecte al Regne de Déu.
Per la tarda vam escoltar la ponència de Begoña Román, filòsofa, amb el títol "Què cal fer davant la irresponsabilitat col·lectiva en aquest moment de tant sofriment? Què potser sóc jo qui s'ha de fer càrrec?". Amb molta claredat va anar presentant-nos 10 reflexions sobre el que cal fer.
Si us cou la curiositat, aviat tindreu disponible el llibre del congrés amb el recull complet de les ponències. Trobareu la informació a www.cristianismexxi.cat.
A l'hora de les intervencions del públic va sortir el tema de la paritat. M'agradaria que en propers congressos, més que buscar l'equilibri entre el sexe dels oradors, es busqués equilibrar les aportacions dels ponents, i que sentíssim parlar de fets i de vida, no només de teories i pensaments.
També hi va haver música! El duet format per Laia Porta (veu) i Publio Delgado (guitarra) ens va oferir una actuació de molta qualitat.
Convent de les Filipenses a Sarrià, seu del Congrés |
Per acabar aquesta petita ressenya us deixo amb el primer que vaig sentir en arribar. Una conversa entre dos participants:
--"Has vist? La nova Església, tota de cabells blancs!"
--"Sí, som els iaioflautes de l'Església!!"
Em va encantar.
Per molts anys aquesta empenta i aquestes ganes d'aprofundir i de qüestionar-se com ha de ser l'Església del segle XXI.
Teresa Callao
prentetemps@gmail.com
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada