divendres, 28 de desembre del 2012
A Roma, trobada europea de Taizé
dimarts, 25 de desembre del 2012
Bon Nadal i millor 2013!
dimecres, 19 de desembre del 2012
60 Nadals: un joc per reflexionar
- Es presenta l'activitat com a una reflexió sobre el Nadal (no s'ha de dir que és un concurs). Un cop comença el PPT (descarrega'l aquí) cal anar deixant uns segons per poder contemplar bé les imatges de cada diapositiva (10 segons, per exemple).
- Quan acaben les imatges el mateix PPT explica el concurs que ve després.
- Un cop cadascú ha fet la seva llista, anoten el total que han aconseguit individualment.
- Es convida els nois i noies a posar-se de dos en dos i completar la seva llista amb el que ha anotat el company, i anoten el total aconseguit entre els dos.
- Després es fa de de 4 en 4, 8 en 8, etc... i al final, entre tots, acostumen a aconseguir el total (o s'hi acosten molt més que sols).
dimarts, 18 de desembre del 2012
Pare Nostre que esteu en el cel
dilluns, 17 de desembre del 2012
Amb uns altres ulls
Amb uns altres ulls
Com que vindran uns dies de tranquil·litat, una presentació que recull frases per pensar
Aportat per Rafel Pi, desembre 2012
dijous, 13 de desembre del 2012
De fades i mags
Foto: Bloc de la classe de les fades i els mags (http://fadesimags.blogspot.com.es/) |
En el seu article al “Criatures” del dia 1 de desembre, l’escriptora i pedagoga Eva Bach ens convida a reconèixer fades i mags i a convertir-nos-hi. Una delícia educativa molt indicada per aquests dies de notes i de trobades familiars.
dissabte, 1 de desembre del 2012
El cazo de Lorenzo
Una presentació per saber potenciar les capacitats dels altres:
http://www.youtube.com/watch?
Aportat per Dolors i Rafel (Pi-Boleda), Novembre 2012
Què és la veritat?
Què és la veritat?
A l'evangeli, Pilat demana a Jesús: I què és la veritat?, i Jesús va restar en silenci.Avui una presentació sobre la veritat amb paraules de Lanza del Vasto. Potser ens pot aportar una mica dellum.
Aportat per Dolors i Rafel (Pi-Boleda), Novembre 2012
"La veritat, diu l’home intel·ligent, és la més gran quantitat de nocions exactes sobre el més gran nombre possible de coses".
dimarts, 27 de novembre del 2012
Vingui a nosaltres el vostre regne
Lectura: “Món en justícia i pau” de Pere Casaldàliga.
Si la democràcia ve dels grecs, el cristianisme dels jueus i la tècnica de meditació d’Orient... Si les xifres que sumen són àrabs, les lletres que escrivim, llatines, i la imprescindible roda és persa... Si l’Àsia va aportar l’arròs, els països mediterranis, el blat, i Amèrica el blat de moro...
Si molts ritmes que ballem són africans, La no-violència que més inspira és índia i la nadala universal és germànica... Si la raça humana és de tots els humans i les humanes d’aquesta terra...
Perquè no lluitem a fi que totes les cultures dialoguin i contribueixin a la construcció d'un món en justícia i pau?
Silenci amb música (El Senyor és la meva força, Instrumental)
Lectura: Romans 14, 16-19.
No feu que malparlin del vostre millor tresor! Que el Regne de Déu no consisteix pas en aquest menjar o en aquella beguda, sinó en la justícia, la pau i el goig de l'Esperit Sant. El qui serveix el Crist d'aquesta manera, agrada a Déu i és reconegut pels homes. Cerquem, doncs, allò que porta la pau i que edifica la comunitat.
Silenci llarg
Pregàries espontànies
Pare Nostre
Cant final: Da pacem Domine
dissabte, 24 de novembre del 2012
L'experiència del cinquè evangeli
El Sant Sepulcre |
Desert de Judea |
Espai João Martí
L’espai João Martí neix de la intuïció que formem part d’una mateixa humanitat que ens convoca a trobar-nos els uns amb els altres i immersos en aquesta realitat, ens mou a compartir la riquesa del que som.
A l'espai es desenvolupen diferents activitats en els següents eixos:
- en el món aquí
- en la psicologia, la ment, les emocions
- en el cos
- en l'esperit
- en l'expressió
Podeu consultar aquí el calendari d'activitats.
Per tenir mes informació: espaijoaomarti@gmail.com
dimecres, 21 de novembre del 2012
Why poverty?
Televisió de Catalunya participa en el Projecte "Why poverty?".
Segons s'explica en el web oficial, aquest projecte té com a objectiu "fer parlar la gent sobre la pobresa" --aquí en diríem, segurament, "conscienciar". Així, 71 televisions de tot el món, la majoria públiques, s'han posat d'acord per produir i emetre documentals que aborden diferents aspectes sobre la lluita contra la pobresa.
La sèrie consta de vuit programes i pot arribar potencialment a una audiència de 500 milions de persones. Aquí podeu veure un recull de vídeos, fotos i tuits de la presentació del projecte a la seu de la ONU a Nova York (28 de setembre). Els documentals s'emetran durant el mes de novembre a mida que les TV implicades els tinguin llestos en el seu idioma.
Al desembre, els promotors (whypoverty.net) publicaran materials didàctics per a l'ús dels documentals. Moltes de les TV implicades també han creat recursos addicionals, com ara curts que estaran disponibles per internet. TV3 ja té una completa plana sobre el projecte (d'on hem extret part de la informació d'aquest post), amb la sinopsi dels documentals, els vídeos (a mesura que es vagin emetent) i el calendari d'emissions. Així ho anunciaven a twitter poc abans de començar el "Sense ficció" amb el primer documental:
Els vuit documentals s'emetran per Televisió de Catalunya:
Al "Sense ficció" de TV3, emès el 20 de novembre: "Doneu-nos els diners" -- Què es pot fer per canviar el món. Ja disponible al web del programa.
"Mares Solars" -- Les dones combaten la pobresa millor que els homes?. El documental està centrat en la Rafea, las segona esposa d'un beduí, seleccionada per estudiar a l'Índia, per aprendre a instal·lar panells solars a les cases. Per fer-ho haurà de superar tot tipus d'obstacles. Aquest s'emetrà el 25 de novembre, al Canal 33, juntament amb el documental "Pobres de nosaltres - Història animada de la pobresa" --Sabem què és la pobresa?
El 28 de novembre a "60 minuts", "Park Avenue: els diners, el poder i el somni americà". Un retrat d'un dels carrers mes coneguts de Nova York, que travessa tot Manhattan i fins i tot penetra al Bronx. L'avinguda demostra com en els últims 30 anys als Estats Units la desigualtat entre rics i pobres s'ha disparat.
El 2 de desembre, a "Grans documentals", s'emeten "Benvinguts al món. Què és pitjor, morir pobre o néixer pobre?". Cada any arriben al món 130 milions de criatures, cap de les quals decideix on neix ni com viurà. Un recorregut per diferents parts del món per conèixer l'última generació de nens i nenes. I "Estudiar, estudiar" - per a què serveix estudiar, que mostra com a la Xina, la indústria més lucrativa és la de l'ensenyament.
El 5 de desembre a "60 minuts": "La febre de la terra, com podem alimentar tots els habitants del planeta?" Centrat a Mali, on el 75% dels habitants són pagesos, ensenya com potències econòmiques com la Xina o l'Aràbia Saudita estan llogant moltes terres per transformar-les en explotacions agrícoles.
I finalment el dia 12 de desembre, a "60 minuts" podrem veure "El saqueig de l'Àfrica: els beneficis de les empreses han de tenir un límit". Un documental que demostra com els grans beneficis de les explotacions mineres de l'Àfrica no queden als seus països sinó que van a parar a llocs com ara Suïssa.
Enllaços d'interès:
- http://www.tv3.cat/why-poverty. Web del programa a Televisió de Catalunya
- http://www.facebook.com/WhyPoverty. Pàgina del Projecete a Facebook